Hvornår er det okay at gå fra hinanden?

juni 22nd, 2017 Posted by Ikke kategoriseret 0 thoughts on “Hvornår er det okay at gå fra hinanden?”

IMG_6135

Det er aldrig nogen let beslutning at gå fra hinanden og dreje nøglen om i parforholdets bolig. Tit har beslutningen været undervejs i flere år, når parret endelig sidder hos mig og beder om et blåt stempel på, at skilsmisse er en okay løsning – for dem.

Sådan er det også for det par, der har valgt at konsultere mig denne gang. Et voksent par i 40´erne sidder roligt i mit køkken og fortæller på skift om, hvordan gnisten mellem dem ligeså stille forsvandt, fordi de ikke fik plejet forholdet i tide. Nu står de så ved en skillevej og vil nok helst i hver sin retning. Men har de gjort, hvad de kunne? Er det okay at give op? Hvad med deres to store børn? Økonomien? Alt det praktiske?

Når et par holder op med at skændes, resignerer og lever side om side uden passion, som dette par har gjort i nogle år, så er det ikke nødvendigvis fordi, de er holdt op med at elske hinanden, men deres kærlighed lever i en ny form. Parret her beskriver hinanden som gode venner – og det er netop sådan, de ønsker at afslutte deres mangeårige parforhold. Som gode venner, med gode intentioner for hinanden og en god sober tone i mellem dem. Viljen og lysten til at kæmpe videre er væk. Det er en ærlig sag, synes jeg.

Efter 1,5 time hos mig er de begge lettede, men også trætte og naturligvis sorgfulde. De skal hjem og fortælle deres to børn om den svære beslutning. De skal rumme børnenes reaktioner og ikke mindst deres egne. De skal lave aftaler omkring en masse praktiske ting, og fortælle venner, familie, bekendte og naboer om det svære valg, de i fællesskab har truffet. Nogle vil forstå, andre ikke. Det allermest væsentlige er, at de selv forstår, hvorfor dette valg var det rigtige for dem. Det er en stor hjælp for dette par, at beslutningen er truffet i enighed. Et kærlighedsbrud er nogle gange det mest kærlige at gøre. Når noget slutter, så åbner der sig altid mulighed for, at noget nyt og måske endnu bedre kan få plads. Med tiden.

Kh Christina

Tags:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *