At være sin egen kærlige forælder

marts 25th, 2018 Posted by Ikke kategoriseret 0 thoughts on “At være sin egen kærlige forælder”

Jeg kan dårligt huske, hvordan det er at have en mor. Jeg har levet længere tid uden min mor end med hende. Alligevel savner jeg hende. Jeg savner fornemmelsen af at have den person, der kan lytte, støtte, forstå og være der. Med ubetinget kærlighed og accept. Men hun er der ikke, min mor. Hun er død. Og selvom hun var her, ville det langt fra være en selvfølge, at hun forstod alle mine valg, tanker, følelser og handlinger – eller at hun var enig i dem. Men jeg fortæller mig selv, at hun ville. For den virkelighed er dejligst at tænke på, for forståelse behøver vi alle.

Virkeligheden er bare, at rigtigt mange mennesker er vokset op uden ægte og dybfølt forståelse, respekt og ubetinget kærlighed fra deres mor og far. Opgaven som forælder er stor og kræver meget bevidsthed. Som forældre fejler vi ofte trods de allerbedste intentioner.

Hvad gør man så, hvis ens barndom, trods mere eller mindre gode intentioner, har fucket én op? Hvad gør man, hvis ens forældre ikke vil lytte og forstå alt det, der er svært og gået i stykker indeni? Hvad gør man, hvis ens forældre er døde eller mentalt ude af stand til at gribe?

Vi lærer at være vores egen kærlige forælder.

Et vilkår ved at blive voksen er, at ansvaret og omsorgen for vores tanker, følelser og handlinger ikke længere er vores forældre.
Det er vores eget. Det er nu, vi kan blive så ufatteligt beriget af at identificere og connecte med vores indre barn. Altså visualisere den lille udgave af os, der oplevede at blive gjort forkert, at være alene, at blive nedgjort, at føle sig ensom eller udenfor.

Flyt fokus fra tanken om, at alt det svære er dine forældres skyld – og hen på, hvordan du kan forstå, hele og nære dig selv. Det kan være en stor befrielse at give slip på idéen om, at du har brug for nogen eller noget udenfor dig selv for at føle dig hel. Du har det hele og mere til. Din evne til at hele dig selv er din styrke. Brug den.

Kh Christina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *